Shop Orchid Care OrchidTalk Orchid Forum Weather Station Links Nursery

Welcome to OrchidTalk Orchid Forums


The Friendliest Orchid Community on the Internet!


  •  » Learn to Repot your Orchids
  •  » Learn Orchid Care Tips and Secrets
  •  » Find the perfect Orchid for your Growing Environment
  •  » Chat with Orchid Growing Professionals

OrchidTalk - "Bringing People Together to Grow Orchids Better!"


Let us help you grow your Orchids better; Join our community today.


YES! I want to register an account for free right now!


Register or Login now to remove this advertisement.

Results 1 to 3 of 3

Ack! I'm freezing....

This is a discussion on Ack! I'm freezing.... within the Casmira 3-D Chat: Questions and Round Table forums, part of the Casmira 3-D Chat category; Ok, I tried running casmira, and first it dumps physical memory and shuts down. Next ...

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size
  1. #1
    Ki_in_NoVa is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Arlington, VA
    Posts
    101

    Default Ack! I'm freezing....

    Ok, I tried running casmira, and first it dumps physical memory and shuts down. Next round, I get in and turn right, and .... it freezes. Third try, I can't even run the software. And then I have general connection problems.... (this one solved, I think).

    So I'm guessing my problem is the firewall (basic ZoneAlarm), but if you suspect something else, I would appreciate hints. I might try re-installing. Running W2K here. DSL connection.

  2. #2
    LJA's Avatar
    LJA
    LJA is offline OrchidTalk Tech Admin
    Real Name
    Louis J. Aszod
    My Grow Area
    Greenhouse
    Favorite Orchid(s)
    Cattleya
    Join Date
    Feb 2003
    Gender
    Male
    Location
    Clarksville, Arkansas
    Posts
    3,778
    Member's Country Flag

    Default

    Hi Ki, THere might be two probs, actually. The first, as you said, might be your zone alarm. The softare needs to be able to access ports 443 and 80, so you need to tell ZA to let it do that. The second might be a video issue. Do you have a good video card / decent amount of ram on it? If not, try going into the browser, click the Advanced button to get into advanced mode, then, on the menu at the top, click Options > Settings and choose the Video tab. Try the different video modes to see which works best (doesn't crash the app.) Also try downloading the latest drivers for your video card.

    Hope that helps some! If you still have problems, holler back.

  3. #3
    Ki_in_NoVa is offline Senior Member
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Arlington, VA
    Posts
    101

    Default

    ooooh I bet I do have a video issue - I don't do much of that. I guess it might take a while before I make it into Cas.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
OrchidTalk --An Orchid Growers Discussion Forum brought to you by River Valley Orchidworks. A World Community where orchid beginners and experts talk about orchids and share tips on their care, cultivation, and propagation.