Shop Orchid Care OrchidTalk Orchid Forum Weather Station Links Nursery

Welcome to OrchidTalk Orchid Forums


The Friendliest Orchid Community on the Internet!


  •  » Learn to Repot your Orchids
  •  » Learn Orchid Care Tips and Secrets
  •  » Find the perfect Orchid for your Growing Environment
  •  » Chat with Orchid Growing Professionals

OrchidTalk - "Bringing People Together to Grow Orchids Better!"


Let us help you grow your Orchids better; Join our community today.


YES! I want to register an account for free right now!


Register or Login now to remove this advertisement.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 26

Some Changes to our Home Page

This is a discussion on Some Changes to our Home Page within the Using the Boards forums, part of the Managing the OrchidTalk Experience category; I love the new homepage,Bruce, thank you!...

Click here to increase the font size Click here to reduce the font size
  1. #11
    Redhead59's Avatar
    Redhead59 is offline Junior Member
    Real Name
    Rita McWhorter
    My Grow Area
    Windowsill
    Favorite Orchid(s)
    Everyone of them
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    missouri
    Posts
    354
    Member's Country Flag

    Default

    I love the new homepage,Bruce, thank you!

  2. #12
    Brutal_Dreamer's Avatar
    Brutal_Dreamer is online now Dreaming with my eyes open...
    Real Name
    Bruce Brown
    My Grow Area
    Greenhouse
    Favorite Orchid(s)
    Cattleyas & Slippers
    Join Date
    Mar 2003
    Gender
    Male
    Location
    Arkansas
    Posts
    33,829
    Member's Country Flag

    Default

    Quote Originally Posted by Roy View Post
    Bruce, the HOME page looks great and I have a full screen, its too wide for me to view unless I scroll across, no great problem there. It must be for a much wider monitor than I have. BUT I still have a huge gap between the banner with forum, Google ads & Welcome down to the post in the forum I am viewing. I did what you suggested some time ago and cleared all cookies and memory of this site then revisited and logged in but no change. As I said, now there is no problem with the home page just the forum pages.
    Roy
    Hi Roy.

    What is your screen resolution set to on your monitor? OrchidTalk is optimized for a screen resolution of 1280 x 768 but should be able to be viewed 1280 x 600 and up without scrolling. Very old monitors that are set to 800 x 600 would require much scrolling to see the elements. I use a 'fluid style' in the design and it should fill the space on your screen. The first column on the home page (with the slide show currently) is 430 pixels wide and fixed. The second column is fluid and will adjust to your screen size. The third column (on the right) is fixed at 175 pixels.

    I made some screen captures to see if I can understand better the issue you are having.

    1st is the home page (Lobby) with me logged into the forum (FireFox Browser)
    Name:  Untitled-2.jpg
Views: 104
Size:  375.4 KB

    Next, this is the main forum page with me logged into the forum (FireFox Browser)
    Name:  Untitled-3.jpg
Views: 102
Size:  359.9 KB

    This third photo shows the home page (Lobby) without being logged into the forum using Internet Explorer.
    Name:  Untitled-5.jpg
Views: 105
Size:  394.7 KB

    Finally, this is a photo of inside the photo section without being logged into the forum. This was in Internet Explorer as well.
    Name:  Untitled-4.jpg
Views: 94
Size:  348.5 KB

    I am not sure about the large blank space you mention. A hard refresh should force a reload of all of the elements. Hold down the SHIFT key on your keyboard and click on the REFRESH button in your browser. If that still is not fixing the problem, then send me a pm and we can work on it together and see if we can get it working like it should for you.


    Quote Originally Posted by Phyrex View Post
    Bruce it's looking nice and new.

    One thing I noticed was that the drop boxes on the root page don't seem to work, the links without drop boxes work fine. The drop boxes work fine once I'm in a post or in the thread categories section.
    I am sorry about that, Richard. I removed the second login box from the home page (lobby) or 'root' page and it had the xhtml code for the drop downs under Community, Search, and Quick Links. It will take me awhile to get that working because I will have to figure out how to edit the header to include those elements without messing up the other pages where they still work. Thanks for pointing it out. I thought I tested everything, but it is really easy to miss things.

    Thanks to everyone for your patience and good words as we model our software to improve this site.

    Cheers,
    BD

  3. #13
    Gin's Avatar
    Gin
    Gin is offline Senior Member
    My Grow Area
    Greenhouse
    Favorite Orchid(s)
    All types
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Missouri
    Posts
    4,831
    Member's Country Flag

    Default

    I really like the changes ! All is well it was off the screen it is a new monitor but setting did not match the 1280 x 768 .. Thanks looks great ! Gin

  4. #14
    eaglssong's Avatar
    eaglssong is offline Senior Member
    Real Name
    Anne
    Favorite Orchid(s)
    All of them
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Ft. Lauderdale, FL
    Posts
    976
    Member's Country Flag

    Default

    Bruce, this is wonderful. It's just so easy to find anything I'm looking for now!! I too had the issues with having to scroll, but thanks to your instructions, I have reset my monitor and now don't need to scroll at all to see the home page!!


  5. #15
    Shannara's Avatar
    Shannara is offline =(o.O)=
    My Grow Area
    Outside 24/7
    Favorite Orchid(s)
    Encyclias
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    638

    Default

    Hey BD, I am pretty sure I know what Roy is talking about. It is an issue I see on IE6 when viewing the forum. Once logged in and viewing the orchid talk forum there is a large gap on the screen like this:







    It's hard to see but on the bottom of the screen it says "Done, but with errors on page". You won't see this issue on IE7. I have been bad about upgrading my browser so I currently still have the gap on my home pc.

    My husband mentioned to me awhile back (if I remember correctly) it had something to do with a header mark in css that was causing the issue, saying that specifying the width and height of an image should fix the issue.

    I don’t know if that info helps, but maybe it will.

    Thanks for all the work you do BD,
    Shann~

  6. #16
    margo's Avatar
    margo is offline Senior Member
    Real Name
    Margarita
    My Grow Area
    Outside 24/7.
    Favorite Orchid(s)
    ALL
    Join Date
    Apr 2009
    Gender
    Female
    Location
    Oakland Park, FL
    Posts
    2,815
    Member's Country Flag

    Default

    I only had errors couple of times while BD was still working on it. Since then I have no problem.

  7. #17
    Brutal_Dreamer's Avatar
    Brutal_Dreamer is online now Dreaming with my eyes open...
    Real Name
    Bruce Brown
    My Grow Area
    Greenhouse
    Favorite Orchid(s)
    Cattleyas & Slippers
    Join Date
    Mar 2003
    Gender
    Male
    Location
    Arkansas
    Posts
    33,829
    Member's Country Flag

    Default

    Quote Originally Posted by Shannara View Post
    Hey BD, I am pretty sure I know what Roy is talking about. It is an issue I see on IE6 when viewing the forum. Once logged in and viewing the orchid talk forum there is a large gap on the screen like this:

    It's hard to see but on the bottom of the screen it says "Done, but with errors on page". You won't see this issue on IE7. I have been bad about upgrading my browser so I currently still have the gap on my home pc.

    My husband mentioned to me awhile back (if I remember correctly) it had something to do with a header mark in css that was causing the issue, saying that specifying the width and height of an image should fix the issue.

    I don’t know if that info helps, but maybe it will.

    Thanks for all the work you do BD,
    Shann~
    Oh Shann, that is horrible. Please upgrade to at least IE7. I am not sure what a 'header mark' is, but I will try and find out. I will double check all images in the css to see if they all have size attributes. Roy, if this is what you are seeing, I cannot believe you stuck with us!! I appreciate your patience.

    I also believe that the drop-down links are now working on the home page and throughout the site. For some reason, I lost the code for my tag search in the drop-down. I will have to fix that, but I wanted to get the other menus working. I made that band smaller so it would take up less space too. I hope this helps!

    Cheers,
    BD

  8. #18
    Shannara's Avatar
    Shannara is offline =(o.O)=
    My Grow Area
    Outside 24/7
    Favorite Orchid(s)
    Encyclias
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    638

    Default

    Oh Shann, that is horrible. Please upgrade to at least IE7.
    LOL...I will.

    Looks like you fixed it BD. I was clarfied the issue was with a table size...but obviously you figured it out.

    Thanks!!!

    Shann~

  9. #19
    Gin's Avatar
    Gin
    Gin is offline Senior Member
    My Grow Area
    Greenhouse
    Favorite Orchid(s)
    All types
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Missouri
    Posts
    4,831
    Member's Country Flag

    Default

    All is well ,I changed the resolution Gin

  10. #20
    Brutal_Dreamer's Avatar
    Brutal_Dreamer is online now Dreaming with my eyes open...
    Real Name
    Bruce Brown
    My Grow Area
    Greenhouse
    Favorite Orchid(s)
    Cattleyas & Slippers
    Join Date
    Mar 2003
    Gender
    Male
    Location
    Arkansas
    Posts
    33,829
    Member's Country Flag

    Default

    Great! Roy, did that fix your issue too?

    cheers,
    BD
    Posted via Mobile Device

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Similar Threads

  1. No Permission Error on Login to Home Page
    By Brutal_Dreamer in forum Registration / Login issues
    Replies: 14
    Last Post: March 8th, 2009, 08:56 AM
  2. Home Sweet Home
    By Bikerdoc5968 in forum OrchidTalk Members Grow Area - Photos
    Replies: 11
    Last Post: June 16th, 2008, 08:56 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
OrchidTalk --An Orchid Growers Discussion Forum brought to you by River Valley Orchidworks. A World Community where orchid beginners and experts talk about orchids and share tips on their care, cultivation, and propagation.